a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Κυριακή 10 Απριλίου 2016

ΓΙΑΤΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ?????












Σε 2 διαβήματα προέβει το υπουργείο εξωτερικών προς τα Σκόπια διαμαρτυρόμενο για τη βίαιη συμπεριφορά που επέδειξαν οι στρατιωτικές και αστυνομικές δυνάμεις της γείτονος απέναντι στους πρόσφυγες. Ποιος ο λόγος της διαμαρτυρίας όμως????

 Οι άνθρωποι απλά έκαναν το καθήκον τους, απαγορεύοντας την παράνομη είσοδο στη χώρα τους ενός μεγάλου και αγνώστων στοιχείων και προελεύσεως πλήθους.  

Προσωπικά, παρά την αντιπάθειά μου λόγω καταγωγής, στο συγκεκριμένο κρατίδιο, δε μπορώ να τους καταλογίσω το παραμικρό. Υπερασπίστηκαν τα χερσαία σύνορα της χώρας τους. Αν αυτό προξενεί ιδεολογική απάθεια στην Ελληνική κυβέρνηση η οποία θεωρεί ότι δεν πρέπει να υπάρχουν σύνορα και ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του, η σκληρή πραγματικότητα μάλλον τους διαψεύδει και σε αυτό, όπως άλλωστε και στην πλειοψηφία των θεμάτων που χειρίστηκαν. 

Η είσοδος σε μια χώρα από μη προβλεπόμενο χώρο, χωρίς την εφαρμογή της κατά περίπτωση νομοθεσίας και διαδικασίας είναι παράνομη και διώκεται σε ολόκληρο τον πλανήτη, εκτός από την αριστερή Ελλάδα. 

Η δε διασφάλιση και φύλαξη των συνόρων μιας χώρας, επίσης εφαρμόζεται παντού, εκτός απο εδώ.

Πως περίμενε λοιπόν η Ελληνική πλευρά να αντιδράσουν τα Σκόπια??? Να αφήσουν τις ορδές των μεταναστών να κατακλύσουν τη χώρα τους όπως έκανε και συνεχίζει να κάνει η Ελλάδα?? 

Γιατί διαμαρτυρόμαστε λοιπόν? Και αν ευσταθεί η διαμαρτυρία του ΥΠΕΞ, γιατί δεν προέβει σε καμία ανάλογη ενέργεια εναντίον της Τουρκίας τόσο καιρό, η οποία αποδεδειγμένα συμπαραστέκεται στους διακινητές, παρά μονάχα έσπευσε να την εκλιπαρεί και να την χρηματοδοτεί μαζί με την υπόλοιπη ΕΕ????? 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου