a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015

ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία οτι ζούμε τις πλέον ιστορικές στιγμές, οι οποίες για πρώτη φορά εδώ και χρόνια δεν αφορούν την τραγική κατάσταση της οικονομίας της χώρας.

Μια απο τις μεγαλύτερες πολιτικοστρατιωτικές κρίσεις των τελευταίων δεκαετιών βρίσκεται σε εξέλιξη πάρα πολύ κοντά μας.

Η αναφορά βεβαίως είναι για τα τεκταινόμενα στη Συρία και τις γύρω περιοχές. Η Ρωσία σφυροκοπά ανελέητα τις θέσεις των τρομοκρατών, με τη συμμετοχή τελευταία και άλλων χωρών όπως η Γαλλία και η Αγγλία.

Το τρομερό περιστατικό της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού απο τους Τούρκους, έχει αλλάξει κατα πολύ τις ήδη εύθραυστες ισορροπίες. Προς το παρόν η απάντηση απο τη Ρωσική πλευρά υπήρξε αρκετά χλιαρή σε σχέση με αυτά που θα περίμενε κανείς. Προέβη μόνο σε πολύ αυστηρές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, ίσως επιθυμώντας να οδηγήσει σε εκτόνωση την κρίση.

Εδώ βρίσκεται και η πρόκληση για την Ελληνική πλευρά. Η Ρωσία, με τον τεράστιο πληθυσμό και την οικονομική της ευρωστία, είναι σε θέση να απορροφήσει το σύνολο των Ελληνικών προιόντων, αρκεί οι ασκούντες την εξωτερική πολιτική και διπλωματία να δείξουν ενδιαφέρον και να χειριστούν με λεπτότητα το όλο θέμα.

Ποιός όμως απο αυτούς είναι σε θέση να χειριστεί τόσο λεπτά ζητήματα??????

Η κυβέρνηση απο την πλευρά της ενδιαφέρεται αποκλειστικά και μόνο με τους πρόσφυγες, χωρίς να λαμβάνει το παραμικρό αντάλλαγμα,  την ώρα που οι Τούρκοι πανηγυρίζουν την επανέναρξη των ενταξιακών διαδικασιών τους στην ΕΕ.

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση απο την άλλη παραπαίει και αναλώνεται σε εσωκομματικές κόντρες για το ποιός θα αναλάβει πρόεδρος, οδηγώντας σε διάλυση την κεντροδεξιά παράταξη, ειδικότερα μετά το ανεπανάληπτο φιάσκο αποτυχίας των εκλογών.

Τελικά μάλλον θα μείνουμε θεατές άλλης μιας χαμένης ευκαιρίας, παρατηρώντας ανταγωνιστικές χώρες όπως η Ιταλία και η Ισπανία να επωφελούνται εκμεταλλευόμενες την δική μας ανικανότητα.       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου