a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ

Ήρθε η ώρα της κρίσης (άλλης μιας) για ένα απο τα πιο καυτά ζητήματα που αφορούν σχεδόν το σύνολο των Ελλήνων και αποτελεί διαχρονικά αιτία ρήξης των κυβερνητικών πλειοψηφιών, το ασφαλιστικό.

Τα δεδομένα είναι απλά και παράλληλα πολυσύνθετα. Υψηλή ανεργία, που σημαίνει ελάχιστη τροφοδότηση στο σύστημα, πληθώρα συνταξιούχων και κανένα ρεαλιστικό σχέδιο που θα μπορούσε να εξασφαλίσει τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του συστήματος.

Η αναζήτηση 1,8 δις € που απαιτείται απο το 3ο μνημόνιο, αναδεικνύεται μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση. Οι διάφορες προτάσεις που διαρρέουν απο κυβερνητικούς κύκλους,μιας και η ενημέρωση των πολιτών πλέον γίνεται μόνο με διαρροές και παπαγαλάκια, περιλαμβάνουν μέτρα όπως η επιβολή φόρου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, η αύξηση εργοδοτικών εισφορών και διάφορα άλλα τεχνάσματα, τα οποία κρίνονται απολύτως αντιαναπτυξιακά και σε καμία περίπτωση δεν θα γίνουν αποδεκτά απο την τρόικα.

Επομένως, ελλείψει άλλων ιδεών και προτάσεων θα οδηγηθούμε για άλλη μια φορά στην εφαρμογή της εύκολης λύσης μετά απο "σκληρή" διαπραγμάτευση, της περικοπή των συντάξεων, σίγουρα των επικουρικών αρχικά, και σε δεύτερο χρόνο και των κύριων.

Η ομάδα μας, σκέφτηκε να συνδράμει το έργο του κυβερνητικού επιτελείου, καταθέτοντας μια εναλλακτική πρόταση.

Το ασφαλιστικό χρειάζεται περικοπή 1,8δις€. Τα χρήματα αυτά, μπορούν να ζητηθούν απο την ΕΕ.
Ναι, ακούγεται ανόητο, αλλά μπορεί να εφαρμοστεί. Τα χρήματα που δαπάνησε η χώρα μας μέσα στο 2015 για να "διαχειριστεί" τους πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου αυτοί να αποθηκευθούν εδώ και να μην κατακλύσουν τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ανέρχονται σε 1,5δις€. Σε αντάλλαγμα για αυτή την ιδιότυπη "φύλαξη", αντί για οικονομική ενίσχυση, λάβαμε μόνο απειλές για έξοδο απο τη συνθήκη Σένγκεν, την ώρα που υποχρεωθήκαμε να καταβάλουμε το μερίδιο που μας αναλογεί στην ενίσχυση της Τουρκίας για το ίδιο θέμα.

Ας ασκήσουμε λοιπόν πιέσεις για την καταβολή των "φύλακτρων" απο τις ευνοούμενες Ευρωπαϊκές χώρες, και όσον αφορά στα υπολειπόμενα 300 εκ €, ας μειώσουμε τις συντάξεις κατα 0,5€ για να συμπληρωθεί το απαιτούμενο ποσό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου