Ο εν λόγω «αξιωματικός» κατήγγελλε τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες « απασχολούνται» αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και στρατιώτες των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων με κίνδυνο της ζωής και της υγείας τους.
Οι εργασίες οι οποίες καλούνται να εκτελέσουν εκατοντάδες στρατιώτες μας  αλλά και στελέχη δεν εμπίπτουν στα καθήκοντα τους . Ενώ έγινε λόγος και για απάνθρωπα ωράρια .
Την καταγγελία αυτή θεωρούμε κάτι παραπάνω από  σίγουρο ότι θα την εξετάσει η  στρατιωτική ηγεσία του στρατεύματος , για να δώσει κάποια λύση στο πρόβλημα.
Υπενθυμίζεται ότι στα ελληνικά ΜΜΕ εμφανίζονται πολύ συχνά πλέον  καταγγελίες για την συμμετοχή στρατιωτών στα κέντρα υποδοχής προσφύγων και τις συνθήκες εργασίας τους εκεί.
Σε κάποια στιγμή από τους παρευρισκομένους της εκπομπής  τέθηκε θέμα νομιμότητας σε σχέση με την συμμετοχή του ελληνικού στρατού σε αυτά τα κέντρα υποδοχής.
Δεν γνωρίζουμε ακριβώς ποίο είναι το  νομοθετικό διάταγμα που καθορίζει επακριβώς  την συμβολή των ενόπλων δυνάμεων στα κέντρα αυτά .
Αυτό που είναι γνωστό όμως σε όλους είναι ότι ,  οι άνδρες και οι γυναίκες του στρατού μας έχουν ως κύρια αποστολή την διαφύλαξη των εθνικών συνόρων και της ακεραιότητας της πατρίδας μας.
Σε καμία περίπτωση στελέχη των ενόπλων μας  δυνάμεων δεν πρέπει να εκτελούν εργασίες « δημοτικού η νομαρχιακού υπαλλήλου» για να μην ξοδευτεί κανένα ευρώ παραπάνω από τον κρατικό προϋπολογισμό .
Το κοινωνικό έργο του στρατού μας είναι γνωστό εδώ και πάρα πολλά χρόνια στην ελληνική κοινωνία  και αφορά την συμμετοχή σε έκτακτα γεγονότα , καταστροφές , πλημύρες , πυρκαγιές. Για αυτό και οι Έλληνες στρατιωτικοί κατέχουν εξέχουσα θέση στην καρδιά των Ελλήνων.
Καμία σχέση όμως με τα καθήκοντα που εκτελούνται σήμερα στα κέντρα υποδοχής μεταναστών , και τα οποία  αφορούν από την σίτιση έως τον καθαρισμό τουαλετών για τους μετανάστες .
Όλη η «κοινωνική δράση» των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων δεν πρέπει και προφανώς γίνεται,   σε   βάρος του κύριου καθήκοντός προς την πατρίδα  .
Η φύλαξη της πατρίδος μας αποτελεί το ύψιστο καθήκον ,  ειδικά στην παρούσα φάση που οι Τούρκοι «παραβιάζουν» εναέρια και θαλάσσια σύνορα καθημερινά, ενώ  η ηγεσία τους «απειλεί» και «ειρωνεύεται» Έλληνες πολιτικούς , ενδεικτικό των προθέσεων της Άγκυρας στο Αιγαίο Πέλαγος.
Η μείωση της θητείας , οι πολλές και σοβαρές στρατιωτικές υποχρεώσεις του ελληνικού στρατού   « φρονούν» ότι η χρησιμοποίηση των ανδρών του στρατού μας θα πρέπει να γίνεται με φειδώ και προπάντων με σύνεση.
Οι πρόγονοι μας πολέμησαν και έπεσαν για την πατρίδα μας  , με  όνειρο να  δουν την Ελλάδα ελεύθερη ανεξάρτητη και προπάντων δυνατή σε όλους τους τομείς.
Οι αγωνιστές που πολέμησαν για την πατρίδα μας και οι ήρωες  σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Καραϊσκάκη  αλλά και  άλλους, πιθανόν  εκεί «ψηλά που ευρίσκονται» , να βλέπουν την σημερινή κατάσταση που επικρατεί στην πατρίδα μας,  και να θλίβονται απεριόριστα.
Για αυτό και όλοι οι υπεύθυνοι Έλληνες αξιωματούχοι ανεξάρτητου θέσεως και ιδεολογίας οφείλουν να αλλάξουν «πλεύση» και να σκεφθούν πρώτα την Πατρίδα και μετά όλα τα άλλα.