a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

«Στρίβειν διά του αρραβώνος»… ο Καμμένος;

Όπως όλοι γνωρίζουμε, όταν γίνουν εκλογές ο Πάνος Καμμένος δεν θα βρει ούτε τη δική του ψήφο στις κάλπες, ούτε καν και του Αλέξη του φίλου του. Με τόσες κωλοτούμπες, με τόση καταστροφή που έφερε η παρέα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι σίγουρο πλέον ότι ο κόσμος δεν θα φάει ξανά το ίδιο σανό που του σερβίρει χρόνια ο λαϊκιστής, ακομβίωτος στρατηγός.
Έτσι, λοιπόν ο Καμμένος αναζητά σανίδα σωτηρίας. Έναν τρόπο να διασωθεί από τη λαίλαπα που έρχεται. Σύμφωνα με πληροφορίες του Antinews στις τάξεις των ψεκασμένων υπάρχει μια πρόταση που όλο και πιο συχνά έρχεται στο τραπέζι. Ειδικά τώρα που στα δεξιά της δεξιάς ετοιμάζονται για νέο κόμμα που θα εκπροσωπεί δήθεν τον πατριωτικό χώρο. Αυτόν που ο Καμμένος και η παρέα του πούλησαν ουκ ολίγες φορές και έκαναν πολιτικές καριέρες καπηλευόμενοι την Ελλάδα.
Οι αντιμνημονιακοί που προσκύνησαν τον Τσίπρα και έπεσαν στα τέσσερα το καλοκαίρι, οι ίδιοι που χαρακτήριζαν τους άλλους προδότες και οι ίδιοι εξευτελίστηκαν ουκ ολίγες φορές ετοιμάζονται για το «μεγάλο κόλπο».
Το «κόλπο» αυτό είναι ένα σενάριο που λέει ότι ο Πάνος Καμμένος βλέπει ότι καταρρέει ο κυβερνητικός συνασπισμός και ετοιμάζεται να εγκαταλείψει το πλοίο, όπως κάνουν άλλωστε ποντικοί και καπεταναίοι όταν ο Τιτανικός πλησιάζει.
Το σχέδιο λέει ότι θα εκμεταλλευτεί το ραγισμένο γυαλί με τον Αλέξη, με αφορμή τον Μουζάλα και θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση ώστε να μην ψηφίσει τις περικοπές στις συντάξεις και τους νέους φόρους. Θα επιχειρήσει έτσι μια ηρωϊκή έξοδο ώστε να βγει και να το παίξει ο βασικός εκφραστής της λαϊκής δεξιάς, της πατριωτικής παράταξης που δεν ανέχεται τον ζυγό της τρόικας. Ειδικά τώρα που είναι σε πλήρη εξέλιξη, με δραματικά μάλιστα χαρακτηριστικά, η υπόθεση του Προσφυγικού, ο υπουργός... Άμυνας με τις μπάντες και τα ιδιωτικά αεροπλάνα και ελικόπτερα θα επιχειρήσει να «πουλήσει» όλο το σενάριο μαζί:
1.«Δεν ψηφίζω τα μέτρα γιατί είμαι με το λαό που πένεται. Δεν σκύβω το κεφάλι στην Βελκουλέσκου, είμαι μάγκας και φεύγω από μια υπουργική καρέκλα ώστε να μην αποδεχθώ την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού».
2.«Είμαι πατριώτης και δεν ανέχομαι τους ξένους που πνίγουν την Ελλάδα με πρόσφυγες. Δεν στηρίζω εκείνους που μιλάνε για «Μακεδονία».
Θα είναι ορισμένα από τα λόγια που θα χρησιμοποιήσει ο Π. Καμμένος προκειμένου να διασωθεί από την κοινωνική κατακραυγή. Και το Ειδικό Δικαστήριο θα λέγαμε εμείς αλλά αυτά είναι θέματα Δικαιοσύνης.
Έτσι ο Πάνος Καμμένος θα θελήσει να «μπουκάρει» στον πατριωτικό χώρο που υποτίθεται ότι αναζητά εκπροσώπηση από άλλο κομματικό φορέα, όπως το ΕΘΝ.Ο.Σ. για παράδειγμα που κυοφορείται. Ενδεχομένως ο Καμμένος να έχει κάνει τις κουβεντούλες του με τον Καραμανλή και με τους φερόμενους ως «ηγέτες» του υπερδεξιού κόμματος ώστε να κατέβουν από κοινού σε ενδεχόμενες εκλογές. Κι εκεί που κάποτε έλεγαν για κοινή πορεία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Πάνος έβαλε πλώρη για τα δεξιά με στόχο την πολιτική του διάσωση και τ' αυγά που θα πέφτουν σαν βροχή πολύ σύντομα.
Το πρόβλημα δεν είναι τι κάνει ο απελπισμένος Καμμένος. Το πρόβλημα είναι τι θα κάνουν όλοι εκείνοι οι «δεξιοί», οι «πατριώτες» που συνωστίζονται για να φτιάξουν κόμμα. Θα αποδεχθούν τον υβριστή της δεξιάς παράταξης; Τον «γενίτσαρο» που προσκύνησε τον Τσίπρα;

Αν τον δεχθούν στις αγκάλες τους απλά θα επιβεβαιώσουν το τέλμα του ελληνικού πολιτικού συστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου