a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Mέχρι να συντονιστούν θα έχει διαλυθεί η χώρα..

«Το κλείσιμο των συνόρων έχει ως αποτέλεσμα να παγιδευτούν περίπου 5000 άτομα στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, τον Πειραιά, οι οποίοι και ζουν σε άθλιες συνθήκες» καταγγέλλει - σύμφωνα με δημοσίευμα του «Guardian», το Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.
Η ΜΚΟ «Human Right Watch» αναφέρει σε έκθεση της, ότι «περίπου 5.000 άνδρες, γυναίκες και παιδιά βρίσκονται στον Πειραιά και βασίζονται εξ ολοκλήρου στην δράση των εθελοντών, ελλείψει κάποιας ορατής υποστήριξης από την κυβέρνηση».
«Οι άνθρωποι κοιμούνται σε άθλιες, ανθυγιεινές και χωρίς ασφάλεια συνθήκες στους χώρους αναμονής επιβατών, σε μια παλιά αποθήκη, σε σκηνές στους εξωτερικούς χώρους, ακόμα και κάτω από τα φορτηγά», αναφέρει η έκθεση του Παρατηρητηρίου.
Καβγάδες και εντάσεις που ξεσπούν ολοένα και πιο συχνά μεταξύ των διαφορετικών εθνικοτήτων των μεταναστών έχουν κάνει την κατάσταση ακόμη πιο δύσκολη, με τις γυναίκες κυρίως να φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα.
Η έκθεση αυτή, όπως και το γεγονός ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και οι ΜΚΟ αποχώρησαν λέγοντας ότι δεν μπορούν να εργαστούν στα άθλια κέντρα κράτησης στην Ελλάδα αποδεικνύουν την ανικανότητα της κυβέρνησης να διαχειριστεί το μείζον ζήτημα των προσφύγων. Στην πιο κρίσιμη στιγμή της ιστορίας της Ελλάδας, που διακυβεύεται το μέλλον της πιο πολύ απ’ ότι μια ενδεχόμενη χρεοκοπία, στο τιμόνι της χώρας βρίσκονται ανίκανοι και λαμόγια. Το λέμε μετά λόγου γνώσεως διότι όλο αυτό που συμβαίνει με το προσφυγικό γίνεται είτε από πλήρη ανοησία και ανικανότητα είτε γιατί τα λεφτά είναι πολλά… Πάνο και κάποιοι πρέπει να τα διαχειριστούν και να τα μοιραστούν.
Πόσο σοβαρή εικόνα είναι για μια κυβέρνηση και μια χώρα όταν:
-Ο ένας υπουργός δεν μιλάει με τον άλλον. Ο Καμμένος τσακώθηκε με τον Μουζάλα και δεν τον στηρίζει αλλά δε φεύγει από την κυβέρνηση. Κι όταν γίνονται συσκέψεις ο Μουζάλας στέλνει αντιπροσώπους γιατί δε θέλει να συναντήσει τον υπουργός Άμυνας.
-Ο Πάνος ο στρατηγός τσακώθηκε και με τον Τόσκα γιατί ο δεύτερος θεωρεί ότι ο ελληνικός στρατός είναι ορντινάτσες των προσφύγων και θα πηγαίνουν αιωνίως να τους μοιράζουν τρόφιμα. Τσαντίστηκε ο Πανούλης γιατί του παίρνουν ό,τι του έχει απομείνει και τώρα δεν μιλά ούτε στον υπουργό Δημόσιας Τάξης.
-Πριν μερικούς μήνες ο Τσίπρας πανηγύριζε γιατί αποφεύχθηκε η πίεση των ξένων να φτιάξουμε κέντρο προσφύγων 50.000 ατόμων. Τώρα έχει γεμίσει η Ελλάδα hot spot και τρέχουμε να φτιάξουμε κι άλλα.
-Πριν μήνες είχαν προτείνει στον Τσίπρα να φτιάξει ένα ισχυρό υπουργείο Μετανάστευσης ή μια γενική γραμματεία που θα αναλάμβανε τον πλήρη συντονισμό ώστε να μην υπάρχει μπάχαλο. Την είχε απορρίψει αλλά τώρα τη δημιούργησε με τον ίδιο επικεφαλής ενώ σκέφτεται να δώσει επιπλέον αρμοδιότητες στον υπουργό μετανάστευσης που δεν ξέρουμε ακόμη αν θα είναι ο Μουζάλας, ο Κουβέλης όπως ακούγεται ή κάποιος άλλος.
-Κανείς δεν γνωρίζει ποιος παίρνει αποφάσεις για το προσφυγικό, ποιος συντονίζει εν πάση περιπτώσει. Ο Καμμένος θέλει να ελέγχει τα πάντα, ο Μουζάλας είναι χαμένος στην κοσμάρα του, ο Τόσκας χώνεται παντού, ο Κουρουμπλής κάνει περιοδείες και λέει ανοησίες για Νταχάου ή για Χίλτον. Όλοι μιλούν για κάτι που δεν ξέρουν, ο Μπαλτάς, ο Φίλης, ο Δρίτσας, η κυρά Τασία μπλέκονται και τα κάνουν μπάχαλο.
-Και μέσα σε όλα αυτά δεν μπορούν να συντονίσουν μια πιο ανθρώπινη διαβίωση για τους πρόσφυγες. Στα λόγια είναι ανθρωπιστές, αλληλέγγυοι, αριστεροί και συμπονετικοί. Στην πραγματικότητα είναι ανίκανοι και έχουν δημιουργήσει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση.
-Για να μην πούμε για το γεγονός ότι δεν ξέρουν ούτε πόσοι είναι με αποτέλεσμα μια μέρα να τους βγάζουν κάτω από 50 χιλιάδες, την άλλη πάνω, την Τρίτη να εξαφανίζεται 2-3 χιλιάδες. Ούτε μέτρημα δεν είναι ικανοί να κάνουν.
Έτσι πορεύεται η χώρα ενώ το προσφυγικό χειροτερεύει και όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι χιλιάδες άνθρωποι θα μας μείνουν αμανάτι και θα πρέπει να βρούμε τρόπο να συμβιώσουμε μαζί τους. Το μόνο που έχει κάνει… πετυχημένα η κυβέρνηση είναι να φτιάξει δελτίο ειδήσεων στα αραβικά και να πανηγυρίζει ο Τσίπρας γι’ αυτό.
Όμως, υπάρχουν και πολλά κρυφά σημεία που κάποτε θα βγουν στο φως. Πόσες είναι οι ΜΚΟ και πόσο νόμιμες είναι; Γιατί τσακώνονται στο Αιγαίο ποιος θα σώσει περισσότερες βάρκες με μετανάστες; Πόσα λεφτά βγάζουν; Γιατί υπάρχουν καταγγελίες ότι κάποιοι κάνουν…. αλληλεγγύη παίρνοντας πάνω από 2 χιλ. ευρώ το μήνα;

Το βασικότερο, όμως, που θα μας απασχολήσει είναι ένα: Money. Γι’ αυτό τσακώνονται μεταξύ τους οι υπουργοί. Τα επόμενα χρόνια το μόνο χρήμα που θα έρχεται από τους ξένους θα είναι για το προσφυγικό. Θα μας πληρώνουν προκειμένου να έχουμε σε καλή κατάσταση την «αποθήκη ψυχών», το «ευρωπαϊκό Γκουαντάναμο». Ποιοι θα διαχειριστούν αυτά τα ποσά; Ο Πάνος με τον στρατό του; Ο υπουργός Μετανάστευσης; Το Μαξίμου με τη γενική γραμματεία που έφτιαξε; Θα είναι πολλά τα λεφτά και μεγάλη η εξουσία, θα είναι ένας «πρωθυπουργός» αυτός που θα διαχειριστεί όλο το προσφυγικό; Γι’ αυτό λοιπόν το μπάχαλο και οι τσακωμοί. Αλλά μέχρι να συντονιστούν αυτοί θα έχει διαλυθεί η χώρα.

http://www.antinews.gr/action.read/politiki/mexri-na-suntonistoun-tha-exei-dialuthei-i-xora-/2.105832

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου