a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Έλεος πια με την ασυλία του ελληνικού τεμπελχανείου


Έλεος πια με την ασυλία του ελληνικού τεμπελχανείου

Κάποιος γενικός γραμματέας ονόματι Κουτεντάκης, που δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του μέχρι σήμερα ξαφνικά έγινε πασίγνωστος. Κάλεσε μερικούς δημοσιογράφους και... εντελώς τυχαία τους είπε ότι το ΔΝΤ ζήτησε από τους Έλληνες να μην πληρώσουν μισθούς και συντάξεις στο Δημόσιο. Σκληρό μέτρο, πράγματι, το οποίο πάντως είχε ξαναζητηθεί και όταν στο υπουργείο Οικονομικών ήταν ο Στουρνάρας ή ο Χαρδούβελης. Πάγια τακτική του ΔΝΤ είναι να ζητά τα απίστευτα και στο τέλος να παίρνει τα περισσότερα.
Το ίδιο κάνει και τώρα με τους άχρηστους διαπραγματευτές και τους πιτσιρικάδες του ΣΥΡΙΖΑ τύπου Κουτεντάκη που δεν ξέρουν ούτε διαίρεση να κάνουν.
Όμως έχει σημασία η επιλεκτική «διαρροή» της οργής του οικονομικού επιτελείου γι' αυτή την απαίτηση του Ταμείου. Προφανώς κι έγινε με συνεννόηση του... μετρ του παπατζιλικίου, Νίκου Παππά για να δείξει πόσο σκληρά αντιστέκεται η κυβέρνηση στους κακούς ΔΝΤούδες. Στην Δρακουλέσκου που ήρθε να μας πιει το αίμα και τους υπόλοιπους χαρτογιακάδες.
Όμως, είναι και ένα άλλο επικοινωνιακό κόλπο. Θέλουν να σοκάρουν την πελατεία τους, κατά κύριο λόγο τον δημόσιο υπάλληλο που μαζικά πήγε από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και αισθάνεται μια ασφάλεια όταν ξέρει ότι η κυβέρνηση μπορεί να διαλύσει τα πάντα αλλά αυτούς δεν θα τους πειράξει.
Και γιατί δηλαδή να μην πέσει το... ιερό τοτέμ της χώρας, ο δημόσιος τομέας; Γιατί π.χ. να μην καθυστερήσει ένα μήνα η πληρωμή των μισθών τους προκειμένου να διευκολυνθεί ταμειακά η χώρα; Γιατί οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα υφίστανται τεράστιες πιέσεις και δεν μιλάνε; Πάνω από ένα εκατομμύριο ιδιωτικοί υπάλληλοι καθυστερούν να πληρωθούν έως και έξι μήνες. Χιλιάδες πληρώνονται με μισθούς πείνας των 400 ευρώ και χιλιάδες άλλοι εργάζονται όχι 8ωρα αλλά 12ωρα και ακόμη παραπάνω.
Ρώτησε ή ενδιαφέρθηκε ποτέ κανείς γι' αυτούς; Ασχολήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις... καθαρίστριες του ιδιωτικού τομέα κι όχι με τις διορισμένες στα δικαστήρια; Πήγε στους χώρους εργασίας να μάθει κάθε πότε πληρώνονται και με πόσα;
Γιατί η επιλεκτική προστασία στα πελατάκια του Δημοσίου που στο κάτω – κάτω και την μονιμότητά τους έχουν και τον μισθό τους παίρνουν στην ώρα και δεν είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί στην πλειοψηφία τους;
Προς Θεού, δε λέμε να πέσουν οι δημόσιοι υπάλληλοι στο... τραγικό επίπεδο του ιδιωτικού τομέα. Αντιθέτως, μακάρι να δημιουργούνταν ένα καλύτερο καθεστώς για τα εκατομμύρια των ιδιωτικών υπαλλήλων.
Όχι όμως να ξεσηκώνεται ο κόσμος επειδή το ΔΝΤ λέει το αυτονόητο, δηλαδή άμα δεν έχεις να πληρώσεις και τα ταμεία είναι άδεια πρέπει να πάρεις μέτρα. Πρέπει να κόψεις δημόσιες δαπάνες, πρέπει να καθυστερήσεις πληρωμές και κυρίως πρέπει να απολύσεις τους τεμπέληδες, τους αργόμισθους, τους υπεράριθμους ώστε να προσλάβεις εκεί που υπάρχει ανάγκη, στο σχολείο, το νοσοκομείο, τις κοινωνικές δομές.
Έλεος πια με την ασυλία του ελληνικού τεμπελχανείου που και κοστοβόρο είναι και δεν παρέχει ποιοτικές υπηρεσίες (αυτό βεβαίως δεν αφορά το σύνολο των υπηρεσιών).

Ας δουν κάποιοι επιτέλους και την κατάσταση που επικρατεί στον ιδιωτικό τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου