a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Πρωταπριλιά, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Φορολογία-σλάιντερΧΡΗΜΑ & ΠΟΛΙΤΗΣ
Θέμα ωρών θεωρείται πλέον,  η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης των διατάξεων που ψήφισε η Βουλή, για να ξεκινήσει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων.
Περίπου 6.000.000 φορολογούμενοι, θα κληθούν να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονικά το βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2015.
Φέτος, δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος πρέπει να υποβάλουν υποχρεωτικά όλοι όσοι έχουν κλείσει ως και τις 31 Δεκεμβρίου 2015 το 18ο έτος της ηλικίας τους, εφόσον έχουν να δηλώσουν οποιουδήποτε ύψους πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα.
Η υποβολή γίνεται υποχρεωτικά, με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω Διαδικτύου.
Δεν εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής δήλωσης τα ενήλικα τέκνα (π.χ., φοιτητές κ.ά.) που αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη του φορολογουμένου, εφόσον το προηγούμενο έτος απέκτησαν έστω και 0,01 ευρώ εισόδημα (π.χ., από τόκους καταθέσεων)!
Απαλλάσσονται μόνο όσοι φορολογούμενοι δεν απέκτησαν πραγματικό ή τεκμαρτό εισόδημα κατά τη διάρκεια του 2015.
Δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν δήλωση όσοι το 2015 δεν είχαν καθόλου εισοδήματα ούτε περιουσιακά στοιχεία που να αποτελούν τεκμήρια (κατοικία, αυτοκίνητο κ.τ.λ.), εφόσον φιλοξενήθηκαν σε σπίτια γονέων, άλλων συγγενών ή φίλων.
Τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης, ετερόφυλα είτε ομόφυλα εξισώνονται με τα έγγαμα ανδρόγυνα όσον αφορά τα δικαιώματα φοροαπαλλαγών και λήψης κοινωνικών επιδομάτων.
Ο φόρος πρέπει να εξοφληθεί είτε εφάπαξ ως τις 29 Ιουλίου είτε σε 3 ίσες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη ως τις 29 Ιουλίου, η δεύτερη ως τις 30 Σεπτεμβρίου και η τρίτη ως τις 30 Νοεμβρίου.

http://www.toxrima.gr/protaprilia-i-ypovoli-ton-forologiko/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου