a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΤΩΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

Κατώτερος του αναμενόμενου αποδείχθηκε ο κ.Τσίπρας στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχε με τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, και νυν επικεφαλής μεγάλων αμερικανικών επενδυτικών κεφαλαίων.

Αν και δεν μας έχει συνηθίσει σε μέτριες εμφανίσεις, αυτή τη φορά δε μπόρεσε να ξεπεράσει ως συνήθως τον εαυτό του, ίσως απο κούραση, άγχος ή και ιδεολογία.

Με μέτρια Αγγλικά και ΄΄σκονάκι΄΄ στο χέρι, δεν κατάφερε να δώσει πειστικές απαντήσεις σε ότι αφορά το μέλλον και τις αποδόσεις τυχόν ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, τονίζοντας διάφορα θεωρητικά του τύπου ''θα αναμορφώσουμε τη δημόσια διοίκηση''.

Δυστυχώς οι υποψήφιοι επενδυτές δεν αρκούνται σε βαθυστόχαστες προεκλογικές υποσχέσεις.
Είναι άνθρωποι πρακτικοί, που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η εξασφαλισμένη απόδοση των κεφαλαίων τους, η οποία απειλείται απο κάθε μορφής πολιτική αστάθεια.

Αλλά μάλλον ο κος Τσίπρας δε δείχνει να ενδιαφέρεται και τόσο για άμεσες Αμερικανικές επενδύσεις. Ίσως γιατί δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τις ιδεοληψίες που χρόνια τον διακατέχουν, οτι η ανάπτυξη μπορεί να έρθει με ρυθμιστικές τομές και επέκταση των δημοσίων επενδύσεων, και όχι απο το κακό ιδιωτικό κεφάλαιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου