a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΠΟ ΣΠΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

Αν και με μεγάλη επιφύλαξη, οι περισσότεροι δημοσκόποι καταγράφουν θετική στροφή στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος στο πρόσωπο του Β. Μειμαράκη.
Ο ΄΄μεταβατικός΄΄ πρόεδρος της ΝΔ, βρέθηκε στο τιμόνι του κόμματος μετά από εσωτερικές γκρίνιες κατά του Α. Σαμαρά, και αφού προηγήθηκαν βαριές εκλογικές ήττες.
Στο σύντομο διάστημα της προεδρίας του, αναγκάστηκε να χειριστεί δύσκολες για την παράταξή του καταστάσεις και πρωτόγνωρες για το Ελληνικό πολιτικό τοπίο, ψηφίζοντας το 3ο μνημόνιο που του σέρβιρε ο Α. Τσίπρας, προκειμένου να παραμείνει η χώρα στην ΕΕ και το ευρώ.
Το χαμηλό και ήπιο προσωπικό του προφίλ, η εξαρχής διάθεσή του για συνεργασίες, σε συνδυασμό με τους πρόσφατους λανθασμένους χειρισμούς της αριστερής κυβέρνησης και η αποφυγή της ΄΄ξύλινης΄΄ πολιτικής γλώσσας, έχουν ανεβάσει κατακόρυφα τη δημοτικότητά του, φέρνοντας παράλληλα πρώτη δημοσκοπικά τη ΝΔ.

Εάν συνεχιστεί ο προεκλογικός αγώνας με τους ίδιους ρυθμούς και στρατηγικές, ο Β. Μειμαράκης κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο επόμενος ένοικος του Μαξίμου, εκτός και αν ο Α. Τσίπρας κρύβει κάποιο πολύ δυνατό χαρτί στο μανίκι του, πράγμα που φαντάζει εξαιρετικά απίθανο, καθώς τα ποσοστά συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιαίτερα χαμηλά, και το κόμμα παρουσιάζει εικόνα διάλυσης μετά τις κατά συρροή αποχωρήσεις.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου