a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Παρακολουθώντας με ενδιαφέρον τα όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο χώρο της αριστεράς, την παραίτηση της κυβέρνησης, την απόσχιση της αριστερής πλατφόρμας, τα συντροφικά μαχαιρώματα και τις δηλώσεις του κ.Λαφαζάνη περι έκπληξης της ΛΑΕ στις εκλογές, καταλήγω και εγώ έκπληκτος να συμφωνώ για πρώτη φορά μαζί του.

Έκπληξη θα αποτελέσει το γεγονός οτι για πρώτη φορά ένα κόμμα με τέτοια προβολή στα ΜΜΕ και με τόσο ντόρο που δημιουργήθηκε γύρω απο τη δημιουργία και την ιδεολογία του δεν θα καταφέρει να μπει στη βουλή.

Ο Ελληνικός λαός, παρά το θυμικό 62% του ΟΧΙ, σε καμιά περίπτωση δεν επιθυμεί την έξοδο απο το ευρώ και την ΕΕ, που θα μοιάζει με την έξοδο του Μεσολογγίου.

Αν ανατρέξουμε στην όχι και πολύ παλιά ιστορία, θα δούμε το παράδειγμα της Αργεντινής, της οποίας η πρωτογενής παραγωγή μπορούσε να της παρέχει επάρκεια σε τρόφιμα. Ακόμη και τώρα, 15 σχεδόν χρόνια μετά την πτώχευση της, είναι δύσκολο να βρεθούν φάρμακα σε φαρμακεία, και η χώρα δεν έχει καταφέρει να ορθοποδήσει.

Αυτό το δρόμο δεν θα τον ακολουθήσει η Ελλάδα, αποχωρώντας απο ενα μπλόκ ισχυρών να αναζητήσει νέους υποτιθέμενους προστάτες της αρεσκείας του κου Λαφαζάνη (Ρωσία,Κίνα), οι οποίοι αποδεδειγμένα δεν είναι εμπιστοσύνης και στο παρελθόν παρέσυραν και την Κύπρο σε περιπέτειες.  

2 σχόλια: