a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

ΝΕΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ: ΑΓΝΟΙΑ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ

Στις 06 και 07 Σεπτεμβρίου 1955, γράφτηκε μια ακόμα μαύρη σελίδα στην νεότερη ιστορία του Ελληνικού Έθνους , για την οποία ελάχιστοι γνωρίζουν, μιας και η πολιτεία προτιμά να εξαντλεί το διδακτικό χρόνο στα σχολεία μας διδάσκοντας ρωμαϊκή ή βυζαντινή ιστορία, αγνοώντας επιδεικτικά τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία, που ουσιαστικά έχουν καθορίσει τη μορφή της χώρας μας όπως την ξέρουμε σήμερα.

Εκείνο το διήμερο, 6 και 7 Σεπτεμβρίου 1955, ο Ελληνικός πληθυσμός της Πόλης υπέστη μια απο τις χειρότερες καταστροφές και λεηλασίες περιουσίας στην παγκόσμια ιστορία.

Η αφορμή δόθηκε απο προβοκατόρικη τοποθέτηση βόμβας στο σπίτι του Κεμάλ Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη, και απο ανυπόστατα δημοσιεύματα Τουρκικής εφημερίδας, ο ιδιοκτήτης της οποίας υπήρξε πράκτορας των Άγγλων.

Τα αίτια όμως, όπως σε όλα τα πολιτικοστρατιωτικά γεγονότα είναι βαθύτερα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση οφείλονται στα αποικιοκρατικά σχέδια της (συμμάχου) Αγγλίας, η οποία βλέποντας τα πλήττονται τα συμφέροντά της στην Κύπρο, προσπάθησε με κάθε τρόπο να προκαλέσει ρήγμα και αποσταθεροποίηση στις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας, που εκείνη την περίοδο ήταν σχεδόν άριστες.

Ποιός είναι ο λόγος που δεν μας δίδαξαν για το πογκρόμ κατά του Ελληνισμού στα σχολεία? Μήπως για να μη μάθουμε ποτέ ποιός επηρεάζει, με ποιό τρόπο και με ποιά αποτελέσματα τη διεθνή πολιτική σκηνή και στραφούμε εναντίον του?

Το video που ακολουθεί απο την εκπομπή "το κουτί της Πανδώρας", παραθέτει τα γεγονότα και τις διεθνείς συνθήκες που οδήγησαν στην αρχή του αφανισμού των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου