a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2015

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Αρχίζουν αυτή την Παρασκευή τα βάσανα για χιλιάδες μαθητές, χωρίς να λείπουν και φέτος τα προβλήματα για κενές θέσεις δασκάλων και αναπληρωτών, με την υπηρεσιακή Κυβέρνηση να μην μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς το πρόβλημα, αφού ασκεί τα καθήκοντά της με περιορισμένες αρμοδιότητες.
Το ερώτημα όμως που τίθεται είναι διαφορετικό και διαχρονικό. Γιατί να υπάρχουν κενά??
Η απάντηση νομίζω είναι εξαιρετικά απλή. Ο συνδικαλισμός των δασκάλων λειτούργησε ευεργετικά για πολλά χρόνια, προστατεύοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντα των εν ενεργεία και των υποψηφίων συναδέλφων τους.
Το αποτέλεσμα είναι, με τις ευλογίες πάντα του πελατειακού κράτους, και στα πλαίσια της διαχρονικής ανταλλαγής παροχών με ψήφους, οι δάσκαλοι να εργάζονται το μέγιστο 20 ώρες την εβδομάδα.
Την ώρα που σε όλους τους κλάδους επικρατεί χαμός από την εκ περιτροπής, αδήλωτη και ελαστική εργασία, οι δάσκαλοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο εργασιακό απυρόβλητο, ζητώντας να καλύπτονται τα κενά με νέες προσλήψεις.
           Αν αποφασίσουν να βάλουν και αυτοί πλάτη στον αγώνα επιβίωσης που δίνει σύσσωμος ο                  Ελληνικός λαός και επιτευχθεί μια ορθολογική διαχείριση του διδακτικού προσωπικού με                    ανακατανομή σε κοντινά σχολικά συγκροτήματα, τα κενά θα ελαχιστοποιηθούν και η χρονιά              θα ξεκινήσει κανονικά με σαφώς μικρότερο κόστος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου