a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Το σκάνδαλο που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες μέρες με τη ναυαρχίδα της Γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας WV δεν έχει προηγούμενο. 

Οι τύποι είναι απίθανοι. Κλασσικοί Γερμανοί, αναζητούσαν την τέλεια ποιότητα σε ότι έφτιαχναν. Αυτό το παραμύθι μας τάιζαν τόσα χρόνια, με τη μόνη διαφορά οτι,  όπως αποδείχθηκε, αυτό που δεν μπορούσαν να πράξουν τέλεια, το παραποιούσαν.

Με τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών της σε ελεύθερη πτώση πλέον, την υποβολή μηνύσεων και οικονομικών διεκδικήσεων από εταίρους και ιδιώτες πελάτες της εταιρίας, φαίνεται πως σύντομα θα υπάρξουν σοβαρές εξελίξεις και επιπτώσεις, πέρα απο την παραίτηση του Γ Διευθυντή.

Το πλήγμα που δέχτηκε η αξιοπιστία της Γερμανικής παραγωγής είναι τόσο ισχυρό, που πολύ συντόμως  η ζήτηση στα Γερμανικά προϊόντα θα πάρει τον κατήφορο και το φάντασμα της ανεργίας που μαστίζει όλες τις χώρες του νότου θα αρχίσει να πλανάται και στο δικό τους ουρανό. 

Αν δε λυπόμουν τους ανθρώπους που θα μείνουν άνεργοι, θα έλεγα καλά να πάθουν, για να πάρουν ενα μικρό μάθημα του τι σημαίνει προβληματική οικονομία. Να καταλάβουν τι σημαίνει για τις χώρες του νότου η χαλαζόπτωση και ο παγετός πχ για τις γεωργικές περιοχές και το εισόδημά τους. 

Για να δούμε ποιά θα είναι η αντίδραση της ΕΕ τώρα που το ισχυρότερο μέλος της προέβει σε τέτοιου μεγέθους ολίσθημα?? Θα υπάρχουν περιβαλλοντικές κυρώσεις ή θα συνεχίσουν να επιβάλουν πρόστιμα μόνο σε χώρες όπως η Ελλάδα που δεν έχει χώρους υγιειονομικής ταφής απορριμάτων???



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου