a.readmore { /* CSS properties go here */ }

Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2015

ΜΟΝΗ ΣΤΟ ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ

Απελπιστικά μόνη βρίσκεται η Ελλάδα στο ζήτημα της μετανάστευσης απο τις χώρες της Ασίας. Οι εισροές μεταναστών καθημερινά, ξεπερνούν κατά πολύ τις ελάχιστες δυνατότητες της χώρας μας, ακόμα και για καταγραφή τους.

Αποτέλεσμα είναι η συσσώρευση και εγκλωβισμός χιλιάδων στα νησιά όπως η Μυτιλήνη και η Κως, με παράλληλα αυξημένη την πιθανότητα εξάπλωσης ασθενειών, όχι μόνο λόγω των άθλιων συνθηκών διαβίωσης, αλλά κυρίως λόγω του συστήματος υγείας στις χώρες τους, καθώς δεν είναι καθόλου σίγουρο εαν έχουν γίνει εμβολιασμοί κατά ασθενειών που έχουν εκλείψει απο το δυτικό κόσμο. 

Που είναι οι Ευρωπαίοι εταίροι μας τώρα? Είναι καθήκον τους να συνδράμουν την Ελλάδα, που είναι η κυριότερη πύλη εισόδου των μεταναστών ή προσφύγων. Άλλωστε κάθε παροχή βοήθειας (είτε αποτρεπτικής είτε χρηματικής) είναι προς το συμφέρον τους, μιας και ο τελικός προορισμός αυτών των ανθρώπων δεν είναι σε καμιά περίπτωση η Ελλάδα, αλλά πλούσιες χώρες του βορρά όπως η Γερμανία και η Σουηδία.

Που είναι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας που κάνει τα στραβά μάτια και αφήνει το δουλεμπόριο να ανθεί?

Αν δεν μας βοηθήσουν, πολύ σύντομα θα βιώσουν πρωτόγνωρες καταστάσεις με χιλιάδες νηστικούς και ταλαιπωρημένους ανθρώπους να αναζητούν τροφή, στέγη και εργασία, και αυτό θα ταράξει την ηρεμία της ευμάρειας που τους προσφέρει η ζωή στις αναπτυγμένες οικονομικά χώρες τους........αλλά τότε δυστυχώς θα είναι πλέον αργά.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου